Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Andulka (výklad)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Andulka
Chov-Ptáčka si nevybírejte podle barvy,která se Vám líbí,ale podle toho jak je čilí.Jestli zpívá,nemá nějaké zranění např.:Škrábance na nohách nebo vythaná holá místa.Také dbejte na to,aby se nyvyhýbala ostatním andulkám anebo nebyla přísiš agresivní.Je jedno jestli si vyberete samičku nebo samečka,protože oba se mohou naučit mluvit.Andulka se naučí většinou mluvit,když je v kleci sama.

Poté co jí přinesete domu,dejte jí do připravené klece a potichu na ní mluvte,nebo jí nechte chvilku o samotě,aby si zvykla na okolí.Andulka přepeřuje na podzim a v létě.Andulka stojí kolem 100-150Kč.Průměrná andulka žije přibližně 5-6 let,i když mohou žít i delé.Andulka by se měla alespoň za den 1 hodinu proletět.Dorůstá asi 18cm.

Jak poznáte samičku od samečka??Samička má tmavě hnědé ozobí,sameček světle modré ozobí.Ozobí najdeme nad zobákem.Poprvé byla dovezena do evropy v r.1840.Andulka je obecným ptáčkem Austrálie.Dominantní je samička.

Klec-V zásadě je lepší kupovat klec do kvádru,než kulaté.Kulaté klece jsou sice efektní na pohled,ale není v nich příliž mnoho místa,taky budete mít problémy s upevňováním krmítek a andulka si většinou nemůže ani roztáhnout křídla.Do klece je vhodné dát hodně přírodních větví,zásadně neopracované i s kůrou.Ovšem pozor nikdy větvičky z Tisu(ten je jedovatý).Až si donesete domů větve nezapomeňte je umýt teplou vodou.Nejlepší jsou větvičky z ovocných stromů.

Hračky-Rolničky,zvoneček,zrcátko,bidélka,plastová andulka,míček s rolničkou,houpačku-y,krmítka,nádobu na čistou vodu na pití,sépiovou kost,která slouží jednak jako zdroj vápníku,ale také jako brousek na zobák.

Strava:Proso,ovoce a zelenina a hlavně pitná čistá voda.
Ze zeleniny může:mrkev,kukuřici,čekanku,salát a mnoho další.....
Z ovoce:pomeranč,jablko,jahody,ananas,meloun,švestky a další....
Andulka potřebuje denně čistou vodu.

Čištění klece:Klec musíme alespoň 1x týdně vzít a uklidit.vyměnit novinový papír a nebo omyvatelný ubrus.Umýt krmítka,celou klec,ale i hračky.


Mít doma andulku je radost,protože svým povídáním Vám zkrátí nudu,ale je to také povinnost starat se o ni.
KONEC!!!!

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT